APEC - Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor Romania

Login Register
Home » Articole » Noutati » Proiect de lege privind limitarea platilor si incasarilor in numerar
A+ R A-
Vineri, 13 Martie 2015 10:33

Proiect de lege privind limitarea platilor si incasarilor in numerar

Voteaza
(1 Vot)
Platile si incasarile in numerar efectuate de firme sau persoane fizice vor fi limitate.
Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, a aprobat in data de 12 martie 2015 Proiectul de lege referitor la stabilirea unor plafoane pentru tranzactiile in numerar efectuate de firme.
Daca va intra in vigoare, acest proiect ca aduce mai multe modificari. Va prezentam cateva dintre ele :
- Incasarile si platile in numerar intre persoanele fizice, altele decat operatiunile realizate prin intermediul institutiilor care presteaza servicii de plata autorizate de BNR sau autorizate in alt stat membru UE si notificate catre BNR, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestarilor de servicii, precum si cele reprezentand acordarea/restituirea de imprumuturi, se vor putea efectua intr-o limita zilnica de 50.000 de lei/tranzactie.
- Vor fi interzise incasarile si platile fragmentate in numerar pentru tranzactiile mai mari de 50.000 de lei, dar si fragmentarea unei tranzactii mai mari de 50.000 de lei.
Aceste prevederi nu se aplica in cazul livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii efectuate cu plata in rate.
- Operatiunile de plati in numerar efectuate de firme catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, se vor putea efectua cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana.
Beatrice Ambro

Initiatoare a APEC - Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania, vicepresedinte APEC din anul 2012,  expert contabil autorizat CECCAR, absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea de Management Financiar-Contabil.

Email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comenteaza


Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required