APEC - Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor Romania

Login Register
Home » Proiecte APEC » Proiecte APEC
A+ R A-
Marţi, 21 Septembrie 2010 17:16
Va prezentam o parte dintre proiectele de modificari legislative elaborate de APEC. Unele dintre ele au fost deja indeplinite prin faptul ca legislatia a fost modificata in concordanta cu propunerile noastre. Altele sunt inca in lucru si speram ca vor fi puse in practica curand.

1. Propuneri de modificari legislative in sensul eliminarii interpretabilitatii, neclaritatilor, greselilor din textele de lege.
In acest sens APEC a publicat pe www.initiativa-legislativa.ro, in data de 13 octombrie 2010, un proiect de modificare a Codului Fiscal.
http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte|detaliu/projectID_3/Propunere_de_modificare_Cod_Fiscal.html

2. Propunere de modificare a ordinii stingerii datoriilor catre Bugetul Statului, ART. 115, Cod Procedura Fiscala.
In acest sens APEC a publicat pe www.initiativa-legislativa.ro, in data de 6 aprilie 2011, un proiect de modificare a Art. 115, Cod Procedura Fiscala.
http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte|detaliu/projectID_47/Propunere_modificare_Art._115,_Cod_Procedura_Fiscala.html

3. Propunere de modificare a Legii nr. 82/1991, a contabilitatii, astfel incat atat categoriile de profesionisti contabili , cat si competentele acestora, sa fie clare si delimitate in functie de nivelul de pregatire.
In acest sens APEC a publicat pe www.initiativa-legislativa.ro, in data de 25 ianuarie 2011, un proiect de modificare a Legii nr. 82/1991.
http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte|detaliu/projectID_41/Propunere_de_modificare_a_Legii_82/1991,_a_contabilitatii.htm

4. Propunere de modificare a REVISAL - registrul general de evidenta a salariatilor.
In acest sens APEC a publicat pe www.initiativa-legislativa.ro, in data de 21 martie 2011, un proiect de modificare a HG nr. 161/2006, privind registrul general de evidenta a salariatilor.
http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte|detaliu/projectID_46/Proiect_modificare_REVISAL.html

5. Propuneri de modificare a cadrului procedural pentru reducerea birocratiei in relatia cu institutiile statului si pentru o aplicare unitara a procedurilor.
6. Propuneri de modificare a cadrului procedural pentru a facilita accesul online la fisa sintetica pe platitor actualizata.
7. Propuneri de modificari legislative in sensul reducerii numarului de declaratii pe care le depune un contribuabil. In viziunea noastra, acestea trebuie sa fie in numar de trei si anume: o declaratie privind taxa pe valoarea adaugata, o declaratie unica de taxe si impozite respectiv o declaratie nominala cu datele din statul de salarii.
8. Propuneri de modificari legislative in sensul de a introduce posibilitatea actualizarii vectorului fiscal on line ;
9. Propuneri de modificari legislative pentru eliminarea unor declaratii a caror utilitate s-a dovedit a fi mica si cumularea datelor in alte moduri de raportare. ( de exemplu Declaratia la fondul de mediu ).
10. Propuneri de modificari in sensul eliminarii raportarilor statistice , date care pot fi accesate direct de catre Institutul National de Statistica.
11. Propuneri de modificari legislative si procedurale in sensul cumularii informatiilor cu acelasi scop intr-o singura declaratie.
12. Propuneri de modificari legislative si procedurale pentru a facilita depunerea tuturor declaratiilor prin internet , fara costuri suplimentare.
13. Organizarea unor mese rotunde, interactive, cu teme de actualitate, pentru facilitarea schimburilor de idei in vederea rezolvarii interpretarilor diferite a cadrului legislativ.
Modificat Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 10:33
APEC

Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania este formata din economisti si contabili, ambitiosi si bine pregatiti profesional.

Ne gasiti aici pentru ca dorim ca Romania sa aiba un mediu economic, fiscal si de afaceri corect si predictibil.

Website: www.apec-romania.ro Email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comenteaza


Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required